Een karaoke show is een mooie manier om een geweldige avond te beleven. Dit fenomeen uit Japan is ook een Nederland de laatste jaren toegenomen in populariteit, en het is de ultieme manier om veel plezier te hebben. Bij Soundsation kunnen we mooie karaoke shows verzorgen, en het is zelfs nog mogelijk om er extra’s bij te regelen om de avond nog bijzonderder te maken. In de rest van de tekst leggen we uit wat een karaokeshow is, voor wie een karaoke show bestemd is, wat alle mogelijkheden zijn, hoeveel het gaat kosten en ten slotte waarom je het beste een karaoke show kunt regelen bij Soundsation.

Karaoke show

Wat is een karaoke show?

Karaoke is een fenomeen bedacht in de jaren 70 in Japan. Het is een vorm van vermaak waarbij een of meerdere zangers kunnen meezingen met een nummer waarvan de tekst op het beeldscherm verschijnt. Het gaat meestal om een bekend nummer en de eerdere zang in het nummer is gewist waardoor de zanger(s) de mogelijkheid door middel van de tekst en een maataanduiding de tekst zou volledig mogelijk mee kunnen zingen. Karaoke heeft zich sinds de jaren 80 verspreid over de hele wereld, en er worden zelfs karaoke wedstrijden en evenementen gehouden in Nederland.

Voor wie is een karaoke show bestemd?

Het leuke aan karaoke is dat het voor iedereen bestemd is die gewoon zin heeft om mee te zingen, zowel voor jong en oud als voor man en vrouw. Ook maakt het vaak niet uit om wat voor soort nummer het gaat, zolang er maar een karaokeversie van is. De benodigdheden voor bij een karaokeshow zijn een beeldscherm, geluidsapparatuur en één of meerdere microfoons. Al dit materiaal kan aangeschaft worden, maar het is misschien nog een veel betere optie om het te huren voor een of meerdere avonden aangezien het niet iets is waar mensen wekelijks zin in hebben of tijd voor kunnen vrijmaken. Karaoke zie je vaak ook in cafés terug aangezien daar vaak een gezellige sfeer hangt en mensen door drankgebruik vaak overtuigd zijn van hun geweldige zangkwaliteiten, maar het kan uiteraard ook thuis gebruikt worden omdat het mooi tijdverdrijf is om uit te voeren met leuk gezelschap.

De mogelijkheden bij een karaoke show?

Bij Soundsation zijn er qua karaoke show diverse mogelijkheden. In de eerste instantie kunnen we je voorzien van alle benodigde karaoke apparatuur. Hierbij kun je denken aan een grote led TV, een afstandsbediening, geluidsbox, een extra monitor voor de zangers, de mogelijkheid om zelf je telefoon of tablet aan te sluiten én uiteraard te microfoons. Daarnaast is het altijd mogelijk om te kiezen voor extra microfoons of beeldschermen als dit nodig is voor jullie gezelschap.  Bovendien is het ook mogelijk om er een laptop bij te huren met een grote collectie aan karaokenummers, zodat je zelf niks op hoeft te zoeken. Ook kunnen we de set bezorgen, aansluiten en afbreken.

Interesse in een kennismakingsgesprek? Maak een afspraak voor een demo!

De prijs en kosten van een karaoke show hangt af van het soort karaokeset waarvoor gekozen wordt. Vanaf slechts 60 euro is het al mogelijk om voor een avond een karaokeset af te huren, de middelgrote set (inclusief plasma tv) is beschikbaar vanaf 125 euro en ten slotte is de grote karaoke set, met beamer en groot scherm, beschikbaar voor 160 euro. Extra materiaal zoals meer beamers, microfonen of schermen zijn uiteraard ook af te huren. Binnen het Hof van Twente komen we het ook bezorgen, aansluiten én afhalen en dit zit al inbegrepen in de prijs van het huren van een karaokeset. Een karaokeset huren buiten het Hof van Twente is uiteraard ook mogelijk.