Ga jij een feest organiseren voor je collega’s/ familie/ vrienden, maar is het budget niet erg groot? Lees dan snel deze tips. Er zijn een hoop dingen die je moet regelen als je een feest gaat organiseren, en die zijn niet allemaal even goedkoop. Wel is er altijd een low budget optie, waar je zelf misschien niet meteen aan zou denken.

Catering

Hapjes en drankjes op je feest zijn natuurlijk onmisbaar. Je kan hiervoor een bedrijf inhuren zodat je er zelf niet meer aan hoeft te denken, maar met een klein beetje extra moeite kan je op dit vlak al snel wat geld besparen. Vraag rond bij de genodigden of er iemand is die het leuk vindt om wat hapjes te maken. Verder kan je het drinken ook zelf van tevoren inslaan. Zorg dan wel dan je van tevoren goed uitzoekt hoeveel je precies nodig hebt. Hier zijn op internet genoeg hulpmiddelen voor te vinden.
Op het feest heb je natuurlijk ook nog mensen nodig die die hapjes en drankjes dan uitdelen. Deze kan je inhuren bij een professioneel bedrijf, maar je kan ook wat kennissen vragen of ze (voor een kleine vergoeding) een handje willen helpen achter de bar en af en toe een rondje willen doen met de snacks.

Entertainment

Je hebt vast wel iemand in je netwerk die in een bandje speelt of dj is. Vraag diegene of hij/zij (voor een kleine vergoeding) de muziek zou willen verzorgen op het feest. Niemand gevonden? Plaats een oproep op facebook, en je zult erachter komen dat je toch nog best veel muzikanten in je netwerk hebt!

Locatie

Op internet zijn er vaak genoeg locaties te vinden in jouw omgeving. De prijzen zullen erg uiteen lopen en daarom kan het moeilijk zijn om in te schatten hoeveel je hiervoor moet vrijmaken in het budget. Om de stress van het zoeken naar de juiste locatie te voorkomen, kan je ervoor kiezen om het feest op een al beschikbare locatie te geven. Denk hierbij aan het kantoor van je werk, je eigen huis/tuin, de sportclub, het buurthuis.

Bedankjes

Als er mensen helpen bij de organisatie of uitvoering van het feest is het natuurlijk leuk om ze een soort bedankje te geven. Dit kan geld zijn of een cadeaubon, maar het is ook leuk om een klein pakketje te maken met een fles wijn en een leuke kaart. Strikje eromheen en het ziet er al meteen uit als een leuk presentje.