Als je een feest geeft wil je natuurlijk wel dat het goed los gaat. Een passende DJ met Drive In show boeken is daarvoor van groot belang. Maar wat is nou een goede prijs? Je wil natuurlijk niet teveel betalen, maar je wil ook geen goedkope flop dj. Om je wat op weg te helpen hebben we hieronder een lijst gemaakt van waar de prijs van een dj op gebaseerd is.

Ervaring DJ

Het zal je waarschijnlijk wel zijn opgevallen dat de prijzen van verschillende dj’s die hetzelfde lijken te bieden toch erg ver uit elkaar kunnen liggen. Dit heeft dan waarschijnlijk te maken met de ervaring die de dj heeft. Een beginnende dj zal niet hetzelfde durven en kunnen vragen als een dj die al meer dan 10 jaar in het vak zit. Ze kunnen dan misschien dezelfde apparatuur meenemen, maar de beleving zal toch heel anders zijn.

Duur van het feest

Een feest duurt gemiddeld 4 á 5 uur. Dat is dan ook de tijd waar de meeste dj’s voor zijn te boeken. Wil jij maar voor 2 uurtjes een dj, dan kan je vragen om een lagere prijs. Wil je juist langer een dj, bij bijvoorbeeld een evenement dat de hele dag duurt, dan zal je bij moeten betalen.

Aantal gasten

Het aantal gasten op een feest speelt een grote rol in de prijs van een dj. Hoe meer gasten er zijn, hoe groter de ruimte zal zijn. Bij een grote ruimte is er nou eenmaal meer apparatuur nodig om de hele ruimte te vullen met muziek en licht.

Weekend of doordeweeks

Wil je een dj boeken voor het kinderfeestje van je dochter op woensdagmiddag, dan zal je daar een lager bedrag voor hoeven te betalen dan wanneer je op zaterdagavond een dj op je feest wilt hebben. Doordeweeks krijgt een dj namelijk veel minder boekingen en zal dus sneller een boeking aan kunnen nemen, terwijl in het weekend de vraag naar een dj vaak een stuk groter is en de dj dus ook meer kan vragen.